Защитникът на Испания Дани Карвахал беше много развълнуван след финалния мач срещу Хърватия за Лигата на нациите. Именно той вкара победната дузпа при ударите от бялата точка. 

Испанците загубиха финала през 2021 година срещу Франция, но сега успяха да прегърнат най-новия трофей на ниво национални отбори в Европа.

„Жена ми е бременна в 36 седмица. Тя ми каза, че почти е родила заради мач!а Цялото ми семейство беше много нервно. Разбирам как трябва да са се почувствали, но всичко завърши добре”, сподели асът на Реал (Мадрид).

„Да спечелиш нещо с националния си отбор означава много. Това е важен момент в моята кариера, защото националният отбор е моята гордост. Вкарвал съм само една дузпа в цялата си кариера, за Суперкупата на Испания, но сега исках да изпълня удара. Когато мачът свърши, отидох при треньора. Те бяха направили списък от петима играчи и му казах, че ако някой от играчите се колебае или няма увереност, мога да стрелям, а ако не, тогава искам да получа възможност да изпълня шестия удар. В крайна сметка играта ми даде възможността, която исках“, каза още Карвахал.