Кевин-Принс Боатенг от Милан изпрати писмено заявление до Футболната асоциация на Гана, в което обяснява, че няма да играе за националния отбор на Купата на Африканските нации в Габон и Екваториална Гвинея.
 
В обяснението си халфът твърди, че здравословното му състояние повече не му позволява да се състезава за националния тим и за клуба си. 24-годишният бивш футболист на Херта, Тотнъм, Борусия (Дортмунд) и Портсмут играе за Гана от Мондиал 2010, където “черните звезди” стигнаха до четвъртфиналите.
 
Боатенг е роден в Германия и за разлика от своя полубрат Жером Боатенг, защитник на Байерн, предпочете да играе за националния отбор на Гана, а не за Германия.
 
Делегация на футболната асоциация на африканската държава пътува до Милано в средата на октомври, като целта бе да убеди полузащитника на участва в шампионата на Черния континент.
 
Ако Боатенг бе приел да играе за Гана, той щеше да пропусне пет седмици от първенството на Серия “А”. В този период е и градското дерби с Интер, което трябва да се проведе на 15 януари.
 
Отсъствието на играча на Милан е сериозен удар по амбициите на “черните звезди”, които въпреки четирите си титли на Африка, не са печелили трофея от 1982 г. насам/БЛИЦ