„Шибаняци, вие съсипахте кариерата ми!”, изкрещял мощно Карлтън Коул по адрес на шефовете си в Уест Хям след проваления му трансфер в Уест Бромич. Това разкрива в днешния си брой английският вестник „Мирър”. Изданието твърди, че нападателят е бил бесен в понеделник вечерта, когато малко преди затварянето на прозореца сигурното му преминаване от „Ъптън Парк” при „дроздовете” пропадна.
 
„Никога не сме го виждали в такава светлина. Беше готов да пребие всеки, появил се на пътя му. Крещеше по телефона, явно говореше или с мениджъра Сам Алардайс, или с някой от собствениците на Уест Хям”, коментират свидетели пред „Мирър”.
 
Ден преди това Коул получи зелена светлина от Уест Хям да преговаря с УБА. Той даже пристигна в уж новия си клуб, премина успешно медицинските прегледи и се разбра за личните си условия.
 
Мениджърът на „чуковете” Сам Алардайс по същото време водеше преговори с Тотнъм за привличането на Емануел Адебайор за заместник на Коул. „Шпорите” обаче в последния момент блокираха трансфера на нападателя на Того. Това принуди и Уест Хям да спре преминаването на Коул в Уест Бромич Албион. Което пък е накарало Карлтън да изригне.
 
„Ние сме разочаровани, а Коул още повече. Всичко пропадна в последните минути преди затварянето на пазара”, обявиха от Уест Бромич.