Българинът Асен Караславов игра цял мач за Гройтер Фюрт при победата с 4:3 над Дуисбург. Бранителят заработи дузпа за бившия тим на Благо Георгиев, след което асистира на свой съотборник за 3:3. В крайна сметка Гройтер Фюрт взе трите точки с попадение в 86-ата минута.

Българинът отново бе титуляр и престоя на терена до последния съдийски сигнал. Това бе четвърти пореден мач, в който Караславов играе пълни 90 минути за Гройтер Фюрт.

Срещата започна отлично за домакините, които още в 4-ата минута поведоха чрез Сами Алаги. В 18-ата обаче Седрик Макиади изравни за Дуисбург - 1:1. Секунди преди края на първото полувреме гостите стигнаха до пълен обрат, след като Сахан Олчай наказа Гройтер Фюрт. В 53-ата минута Караславов изработи дузпа за Дуисбург, която за 1:3 реализира Олчай.

Последваха силни минути за българина и съотборниците му, които в 75-ата минута намалиха на 2:3 чрез Иво Иличевич. В 78-ата Караславов асистира на Александър Котуляй за 3:3, а в 86-ата Бернд Нехриг донесе победата на Гройтер Фюрт, реализирайки от дузпа.
 
С прибавените три точки Караславов и съотборниците му вече имат 22 в актива си и излязоха на четвъртото място, като изостават с 5 от лидера Майнц 05, който днес победи с класическото 3:0 Кобленц. Втори е Фрайбург с 25, а трети Кайзерслаутерн с 23.
 
Германия - Втора Бундеслига, 13 кръг:

Гройтер Фюрт - Дуисбург 4:3
 
Инглощад - Нюрнберг 0:3

Франкфурт - Фрайбург 1:2

Кобленц - Майнц 05 0:3

Рот-Вайс Оберхаузен - Алемания (Аахен) 1:1