Помощникът на Жозе Моуриньо в Реал (Мадрид) Айтор Каранка се скъса да хвали германския национал Сами Кедира след победата над Валенсия (2:0) късно снощи на „Сантяго Бернабеу” в първа среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля.

25-годишният германски полузащитник асистира за първото попадение на Карим Бензема, а след това продължи да играе силно до края на мача. Реваншът е на 23 януари (сряда), а победителят от сблъсъка ще се изправи на полуфиналите срещу Малага или Барселона.

„Сами се представя повече от добре, след като се възстанови от контузията си. Той е от тези „черноработници" на терена, чиято игра не личи, но всъщност е от съществено значение за играта на целия отбор", коментира Каранка на пресконференцията след срещата с „прилепите”.

„Приятно е да го гледаш в действие. Начинът, по който предвижва топката към нападение или отбрана е много важен за преливането на отбора във фаза атака или защита. С него и Шаби Алонсо нашият тим получава нужното спокойствие в средата на терена, нещо което е много важно за положителното ни развитие”, допълни помощник-треньорът на „белия балет”.

От началото на сезона Сами Кедира е изиграл 22 мача във всички турнири за „кралския клуб” и е вкарал 3 гола.