Астън Вила е новият победител в турнира "Купата на мира", след като победи Ювентус на финала в Севиля с 4:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора не успяха да си отбележат гол.

Първото положение в мача бе за Астън Вила, след като в 4-ата минута Йънг направи хубав пробив отляво, навлезе в наказателното поле и стреля но топката премина покрай вратата. В 20-ата минута дойде и най-добрият шанс за италианците, след като от границата на вратарското поле Якуинта не успя да отбележи след изстрел с глава.

В края на полувремето инициативата отново бе на страната на англичаните и те имаха две хубави положения. Първо в 37-ата минута Карю отправи опасен удар от фаул, но покрай вратата. В 39-ата минута Албрингтън влезе в наказателното поле и отправи удар от близо, но Буфон се намеси добре и запази вратата си суха.

Втората част премина почти изцяло под доминацията на Юве. В продълженията Ювентус заигра с трима нападатели като в игра се появиха Дел Пиеро и Амаури, но и това не помогна на отбора да вкара гол.
При дузпите малшансът за нападателите на Ювентус продължи с пълна сила и пропуски от бялата точка направиха Якуинта и Дел Пиеро, който изпълни изключително слабо петата дузпа, която можеше да донесе трофея на неговия тим. Последният, фатален пропуск бе на Легроталие и това донесе успеха на Астън Вила./БЛИЦ

Астън Вила - Ювентус 0:0 (4:3 след дузпи)
1:0 Банън, 1:0 Якуинта (пропуска), 1:0 Сидуел (пропуска), 1:1 Трезеге, 2:1 Лаури, 2:2 Амаури, 3:2 Йънг, 3:3 Мело, Хърд (пропуска), Дел Пиеро (пропуска), 4:3 Куеяр, 4:3 Легроталие (пропуска)

Астън Вила: Гузан, Лихай, Куеяр, Дейвис, Шоури (74 - Лоури), Албрингтон, Рио-Кокър, Сидуел, Йънг, Вайман (74 - Банън), Карю (90 - Хърд)

Ювентус: Буфон, Зебина, Легроталие, Киелини, Молинаро, Каморанези (89 - Дел Пиеро), Мело, Маркизио (55 - Дзанети), Джовинко, Якуинта (90 – Амаури), Трезеге