Астън Вила победи Уест Хям с 4:1 у дома в единствен мач от 9-ия кръг на английската Висша лига днес и увеличи на пет поредицата си от двубои без загуба.

Първото по-добро положение в срещата дойде след четвърт час игра и бе на сметката на домакините. Оли Уоткинс получи топката в наказателното поле и стреля, но ударът му премина встрани.

След половин час игра по-добрата игра на домакините даде резултат. Обвиненият в залагане на мачове Николо Дзаниоло проби в наказателното поле на Уест Хям и върна към Уоткинс. Той пусна към Дъглас Луис, който стреля от дистанция и успя да открие резултата (1:0).

Минути след почивката бранителят Езри Конса се включи в нападение и бе съборен от мексиканеца Едсон Алварес в наказателното поле на Уест Хям, а реферът отсъди дузпа. Зад топката в 52-ата минута застана авторът на първия гол Дъглас Луис, който хладнокръвно изпълни в средата на вратата за 2:0.

Пет минути по-късно Уест Хям върна едно попадение. Джаръд Боуен получи от фланга, тръгна навътре на дрибъл и стреля, но топката се отби в защитник на Вила и влезе в далечния ъгъл – 1:2.  

В следващите минути Уест Хям се опита да притисне съперника, но получи трети гол. Джон Макгин пусна дълъг пас към Уоткинс, който се оказа в ситуация един над един с Курт Зума, преодоля го и стреля в горната част на вратата на лондончани за 3:1.

Три минути преди края на редовното време резервата Леон Бейли стреля по диагонал, но топката мина на сантиметри от целта. Две минути по-късно Бейли все пак се разписа след като финтира Найеф Агер и стреля в далечния ъгъл – 4:1

Успехът прати Астън Вила на пета позиция с 19 точки, за сметка на Нюкасъл, който слиза надолу. Уест Хям пък е на девето място с 14 точки.