Астън Вила победи у дома Уест Бромич с 2:0 в мидландското дерби от 1/4-финалите във ФА Къп и стана първият 1/2-финалист в турнира за Купата на Англия. Така тимът от Бирмингам продължава да се представя великолепно след пристигането на българската легенда на клуба Стилиян Петров, който се включи в щаба на мениджъра Тим Шерууд и трябва да се грижи за мотивацията на играчите. Откакто Стенли беше повикан в щаба на мениджъра, бирмингамци записват втора победа в рамките на една седмица над местния съперник Уест Бромич след тази с 2:1 във Висшата лига.

Днес и двата тима завършиха мача с по 10 футболисти, след като първо Клаудио Якоб от гостите си изкара втори жълт картон в 80-ата минута, а в последните секунди на добавеното време и резервата Джак Грейлиш от домакините бе изгонен също след втори жълт картон.

През първата част гол на „Вила Парк” в Бирмингам така и не бе отбелязан, въпреки че и двата отбора имаха своите шансове.

След почивката в 51-ата минута домакините поведоха с гол на Фабиан Делф, възползвал се от подаване на Н’Зогбия.

„Дроздовете” хвърлиха всички сили в атаката да търсят изравнително попадение, но в 80-ата минута останаха с човек по-малко, след като Клаудио Якоб получи втори жълт и съответно червен картон.

Пет минути по-късно Скот Синклеър реализира втори гол за домакините от Бирмингам и сложи точка на спора. Асистиралият за това попадение Джак Грейлиш пък бе изгонен в последните секунди също след втори жълт и съответно червен картон.