Астън Вила обърна Ливърпул за победата с 2:1 на полуфинала за ФА Къп. Така тимът на Тим Шерууд си уреди мач за най-стария трофей в историята на футбола срещу носителя на купата Арсенал. Финалът е на 30 май на „Уембли“.
 
Фелипе Коутиньо откри резултата за Ливърпул в 30-ата минута, когато се промъкна между двама защитници след пас на Рахим Стърлинг.
 
Шест минути по-късно Кристиан Бентеке изравни, след като от границата на наказателното поле стреля точно след подаване на Фабиан Делф.
 
Самият Делф реализира победния гол в 54-ата минута, когато между двама защитници на Ливърпул овладя подаване на Джак Грийлиш, освободи се и би във вратата на Симон Миньоле.
 
Така Астън Вила се класира за финал на ФА Къп за първи път от 15 години. През 2000 г. „виланите“ отстъпиха с 0:1 от Челси. Последният трофей на тима от Бирмингам в турнира е от 1957 г. - 2:1 над Манчестър Юнайтед на финала.
 
Загубата на Ливърпул означава, че „червените“ ще завършат сезона без трофей. Стивън Джерард пък няма да може да изведе мърсисайдците на „Уембли“ на 30 май, когато празнува 35-ия си рожден ден. Това е последният сезон за Стиви Джи в Ливърпул, тъй като от лятото става играч на Лос Анджелис Галакси.

Астън Вила - Ливърпул 2:1

0:1 Фелипе Коутиньо (30), 1:1 Кристиан Бентеке (36), 2:1 Фабиан Делф (54)
2_31.jpg


0:1 Фелипе Коутиньо (30)


1:1 Кристиан Бентеке (36)



2:1 Фабиан Делф (54)