Астън Вила за първи път от 28 години записа две победи над Арсенал в рамките на един сезон от Висшата лига. Това стана факт, след като тимът от Бирмингам се наложи с 1:0 над „артилеристите“ в мач от 23 кръг.

Единственото попадение падна само 74 секунди след началото на двубоя. Оли Уоткинс беше точен за домакините и стана първият играч на „виланите“ за последните 10 години, който се разписва в три поредни мача от Премиършип.

Ранното попадение помрачи дебюта на Мат Райън на вратата на Арсенал. Той замени наказания Бернд Лено и стана първият австралиец, играл за „артилеристите“ от 1978 г. насам, когато Джон Космина взима участие в двубой срещу Цървена звезда за Купата на УЕФА.

Вратарят на Астън Вила Емилиано Мартинес отчая бившите си съотборници от Арсенал с няколко добри намеси, включително и отлично спасявана след удар на Гранит Джака от фаул.

С този успех „виланите“ събраха актив от 35 точки и излязоха на осмо място в класирането, изпреварвайки Тотнъм. Арсенал, който записа втора поредна загуба и трети мач без победа в първенството, е на десета позиция с 31 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА