Ръководството на Астън Вила обяви назначението на Стилиян Петров за треньор в клуба. 33-годишният българин започва работа като асистент на наставника на резервния тим на бирмингамци Гордън Коуънс.

Бившият капитан, който вече повече от година се бори с левкемията, ще се занимава с подрастващите в клуба. Стан обяви официално края на своята спортна кариера на 9 май.

"Много съм ентусиазиран от това ново предизвикателство и искам да благодаря на клуба и на мениджъра Пол Ламбърт за това, че ми дават тази възможност да продължа да работя за Вила - нещо, което винаги съм считал за привилегия", сподели българинът пред официалния клубен сайт.

"Ще уча за моите треньорски дипломи през следващите месеци. С нетърпение чакам да работя с Гордън Коуънс. Познавам го и силно го уважавам, истинска легенда на Вила. Моята надежда е, че мога да помогна на Гордън чрез моя собствен опит, че мога да помогна на младите играчи да израснат и да станат по-добри футболисти и хора. Има ценности, на които винаги сме държали в този клуб и ще продължим да държим", сподели Петров.

"Всички знаят, че феновете на Вила бяха прекрасни през цялото време с мен. Още веднъж - голямо и искрено благодаря на всички вас. Искам да използвам възможността да благодаря и на феновете на Уигън. Бях шокиран какъв интерес предизвиках във всички, когато в неделя излязох на терена след мача. Всеки остана, всеки се изправи и всеки ръкопляскаше. Това беше много силна демонстрация колко обединен може да бъде футболът", каза още въодушевеният Стан.