Астън Вила официално представи Филипе Коутиньо като футболист на клуба. 29-годишният бразилец преминава на „Вила Парк“ от Барселона под наем до края на сезона, но с опция за откупуване. При „виланите“ офанзивният футболист ще се събере с бившия си съотборник в Ливърпул Стивън Джерард, който в момента е мениджър на тима от Бирмингам.

„Удоволствие е да бъда в този велик клуб. Говорих много с мениджъра, със Стиви, и той ми разкри амбициите си. Познаваме се от много време. Играли сме заедно и съм се учил от него. Това е човек, към когото изпитвам огромно уважение. Надявам се да успея да покажа най-добрите си качества. Със сигурност ще работя здраво за постигането на целите на клуба“, заяви Коутиньо.

В същото време Астън Вила е близо до финализирането на преговорите с Евертън за защитника Люка Дин. Разговорите за 29-годишния французин са в напреднала фаза. Трансферът се очаква да струва на „виланите“ 25 милиона паунда. Сделката може да бъде улеснена с включването в нея на крилото Ануар ел Гази от Астън Вила, към когото „карамелите“ проявяват засилен интерес.