Астън Вила прегази Евертън с 4:0 в мач от втория кръг на Висшата лига. 

Бирмингамци поведоха в резултата в 18-ата минута, когато Леон Бейли асистира на Джон МакГин, който вкара топката във вратата на Пикфорд.

Четири минути по-късно Мати Кеш центрира в наказателното поле на Евертън, където Оли Уоткинс бе много близо до това да се разпише, а Джордан Пикфорд удари през лицето нападателя на Астън Вила.

Топката бе изчистена от голлинията, а с малко забавяне Антъни Тейлър посочи бялата точка. Решението на рефера да отсъди дузпа за удара на Пикфорд в лицето на Уоткинс бе потвърдено от ВАР. Дъглас Луиз изпълни наказателния удар, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Пикфорд, който хвана ъгъла, но не успя да спаси.

Астън Вила бе много близо до това да вкара трети гол в 34-ата минута. Леон Бейли пусна отличен пас към Муса Диаби в наказателното поле на Евертън, а той отправи много хубав удар от въздуха, но Пикфорд инстинктивно успя да се намеси чудесно и да спаси, а след това топката срещна левия стълб на вратата му и се разходи по голлинията, но не влезе във вратата му.

Доминик Калвърт-Люин трябваше да бъде заменен принудително в 38-ата минута, след като получи отток на дясната буза и отстъпи мястото си на терена на Арно Данжума.

Във втората минута на добавеното време на първата част Емилиано Мартинес се наложи да се намесва решаващо, спасявайки опасния удар на Данжума.

Мениджърът на Евертън Шон Дайш се наложи да прави нова принудителна смяна в началото на второто полувреме, когато Алекс Иуоби получи контузия и бе заменен от Нийл Мопе.

Астън Вила поведе с 3:0 в 51-ата минута. След грешка на Майкъл Кийн, който постави топката на крака на Леон Бейли, футболистът на Астън Вила прокара топката между краката на Джордан Пикфорд за 3:0.

Оли Уоткинс направи много сериозен пропуск в 57-ата минута. Нападателят получи отлична възможност в наказателното поле на Евертън и стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Пикфорд.

Нийл Мопе можеше да отбележи почетен гол за Евертън в 60-ата минута, но Емилиано Мартинес спаси.

Астън Вила направи резултата 4:0 в 75-ата минута. Йон Дуран получи отлично извеждащо подаване зад гърба на отбраната на Евертън. 19-годишният колумбиец завърши по отличен начин атаката, вкарвайки топката за четвърти път във вратата на Пикфорд.

Филипе Коутиньо получи контузия в 85-ата минута и бе заменен принудително.

Астън Вила записа първа победа от началото на сезона и има 3 точки, докато Евертън все още няма нито точка, нито отбелязан гол от началото на сезона.

В следващия кръг Евертън е домакин на Уулвърхемптън, а Астън Вила гостува на Бърнли.