Астън Вила постигна много важен успех в битката за топ 4, след като обърна Борнемут, за да спечели с 3:1 в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. "Черешките" поведоха в резултата с гол от дузпа на Доминик Соланке, но попадения на Морган Роджърс, Муса Диаби и Леон Бейли донесоха трите точки за бирмингамци. Така отборът на Унай Емери събра 66 точки и се отдалечи на 6 от Тотнъм, който обаче е с 2 срещи по-малко.

Първото положение в мача бе за Астън Вила. Ударът на Муса Диаби в 23-ата минута премина встрани от вратата. В 31-ата минута Доминик Соланке откри резултата от дузпа, след като прати изстрела си в горния десен ъгъл.

В добавеното време на първата част Морган Роджърс изравни. Той бе изведен от Леон Бейли, напредна, преодоля бранител на гостите, и с мощен удар не остави шансове на стража на Борнемут.

След почивката в 57-ата минута Муса Диаби вкара за 2:1 след прецизен изстрел в долния ляв ъгъл, след като получи хубав пас от Оли Уоткинс. В 78-ата минута Бейли вкара попадението на успокоението след асистенция на Оли Уоткинс за крайното 3:1.

В друг мач от Висшата лига Кристъл Палас и Уест Хем си спретнаха голово шоу, след като лондонското дерби завърши 5:2 за "орлите". Палас набързо поведе с 4:0 до 31-ата минута.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!