Отборът на Астън Вила успя да се класира за четвъртфиналите на ФА Къп след измъчена победа с 3:1 срещу Кристъл Палас. В първия мач отборът от Чемпиъншип беше на 2 минути от сензанцията, но Стилиян Петров спаси "Виланите" с гол в 88 минута за крайното 2:2.

В днешното преиграване Вила имаше преимущество от началото на мача но не можеше да вкара гол. Пропуски през първото полувреме направиха Ашли Йънг и Габриел Агбонлахор. Все пак в края на полувремето Агбонлахор вкара с глава след центриране от корнер на Йънг за 1:0. Кристъл Палас не се предаде и натисна след почивката. В 73-ата минута след глупаво нарушение на Куеляр Палас получи право да изпълни дузпа и Дарън Амброуз изравни резултата.

Мачът отиваше към ново равенство, но тогава се намеси защитникът на гостите Мартин Лоурънс. Първо в 81-ата минута спъна Джон Карю в наказателното поле и норвежеца вкара за 2:1, а само седем минути по-късно Лоурънс повтори изпълнението си, а Карю вкара и втората дузпа. Така Астън Вила се класира за четвъртфинала и там ще играе с отбора с победителя от срещата между Уест Бромич и Рединг/БЛИЦ