Астън Вила се развихри за 4:1 при визитата си на АЗ Алкмаар в среща от Група Е в Лигата на конференциите. Успехът на „виланите“ дойде след голове на Леон Бейли, Юри Тилеманс, Оли Уоткинс и Джон Макгин, докато за нидерландския тим се разписа Ибрахим Садик. С този успех хората на Унай Емери излязоха начело в групата с 6 точки, докато АЗ Алкмаар остава с 3, колкото имат и другите два тима – Жрински Мостар и Легия Варшава, чийто мач е по-късно вечерта.

На „AFAS Stadion“ Астън Вила поведе в резултата още в 13-ата минута, когато топката рикошира в играч на домакините и стигна до Леон Бейли, който без колебание я прати неспасяемо в долния ляв ъгъл на Матю Райън.  

Десет минути след това Джон Макгин намери Юри Тилеманс в наказателното поле. Белгиецът си освободи място за шут и удвои резултата.

Гол на АЗ Алкмаар, вкаран от Евангелос Павлидис в 33-ата минута, не бе зачетен заради засада.

Шест минути след началото на втората част Астън Вила си реши мача с гол на нападателя Оли Уоткинс, за когото топката дойде точно пред вратата и за него не бе проблем на я чукне в нея.

Натискът на „виланите“ продължи, за да се стигне до 56-ата минута, когато Бейли подаде към Макгин, който имаше много свободно пространство и с добър изстрел вкара четвърти гол за своя тим.

Ибрахим Садик вкара почетен гол за АЗ в 65-ата минута, след като топката стигна до него след докосване на Бруно Мартинс Инди и я прати в долния ляв ъгъл. За повече обаче нидерландският тим нямаше сили и 3-те точки отидоха за Астън Вила.

Група Е
19:45 часа АЗ Алкмаар – Астън Вила 1:4

0:1 Леон Бейли (13), 0:2 Юри Тилеманс (23), 0:3 Оли Уоткинс (51), 0:4 Джон МакГин (56), 1:5 Ибрахим Садик (65)