Астън Вила спечели с 1:0 гостуването си на Манчестър Юнайтед от 6-ия кръг на Висшата лига. Победата за бирмингамци донесе Кортин Хаус две минути преди изтичането на редовното време. Малко преди последния съдийски сигнал Бруно Фернандеш пропусна златен шанс да стигне поне до точката. Португалецът не успя да се разпише от 11-метров наказателен удар.

Макар и домакини, хората на Оле Гунар Солскяер не успяха да наложат типичния домакински натиск на „Олд Трафорд“, тъй като Астън Вила стоеше много добре на терена и предотвратяваше добре опасностите пред своята врата.

В 16-ата минута Астън Вила създаде първия 100-процентов шанс за гол в мача. Джон Макгин изведе с пас по конец Мати Кеш на дясното крило. Крайният защитник пусна подаване, успоредно на голлинията към Мат Таргет. Левият бек на „виланите“ обаче стреля над вратата от близка дистанция. В ответната атака Мейсън Грийнууд показа техниката си, като се освободи от защитник на гостите и стреля, но ударът му от около 15 метра бе отразен от Емилиано Мартинес.

Малко след изтичането на 20 минути игра Хари Магуайър сбърка връщане към Давид де Хеа, топката стигна до Оли Уоткинс, но ударът на англичанина бе спасен от вратаря на „червените дяволи“.

До края на полувремето никой от двата отбора не успя да наложи преимущество на терена и логично двата отбора се оттеглиха на почивката при равен резултат.

Грийнууд проби добре в 69-ата минута, навърза няколко защитници на гостите, но се засуети и бе затворен и ударът му не представляваше заплаха за вратата на Астън Вила.

В 88-ата минута Астън Вила стигна до победата. Кортин Хаус засече центриране от ъглов удар и с глава вкара за крайното 1:0.

В добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед получи наказателен удар. Зад топката застана Бруно Фернанднеш, който прати топката над напречната греда.

АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2021/2022