Астън Вила отстрани нападателя на тима Гейбриъл Агбонлахор и започна вътрешно разследване срещу него, след като 29-годишният бивш английски национал беше заснет от медиите да купонясва с алкохол и диазотен оксид (известен като райски газ). Партито е било в деня, в който „виланите“ изпаднаха от Висшата лига.

От клуба направиха съобщението на официалния си сайт и обявиха, че повече няма да коментират темата до приключване на вътрешното разследване. Трябва да се отбележи, че притежанието на райски газ не се счита за престъпления в Англия.

Агбонлахор беше оставен извън групата на Астън Вила за мача с Манчестър Юнайтед, който тимът загуби с 0:1 на „Олд Трафорд“ и изпадна от Висшата лига. Временният мениджър Ерик Блек преди мача обяви, че капитанът на отбора, който има един гол от началото на сезона, ще се подложи на двуседмични индивидуални тренировки.

Това не е първият случай през този шампионат, в който нападателят на Астън Вила се замесва в скандал. След тежката загуба с 0:4 от Челси на 2 април Гейбриъл Агбонлахор беше заснет да пуши наргиле. Тогава той не беше наказан от клубната управа.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!