Аталанта победи Специя с 3:1 като гост в среща от 36-ия кръг на Серия "А". След две поредни равенства, Аталанта стигна до успеха и събра 59, заемайки седмото място във временното класиране. Със същия актив е и шестият Рома, който има и мач по-малко. 

Тимът на Специя допусна четвърто поредно поражение и остава 16-и в подреждането с 33 точки, колкото има и 15-ият Сампдория. Българинът Петко Христов стартира като титуляр срещата, но беше заменен на почивката от Аркадиуш Реца.

Първият по-сериозен шанс за домакините дойде в 14-ата минута. Джулио Маджоре подаде към Симоне Бастони, който прати топката вляво от вратата на Аталанта. Две минута по-късно гостите поведоха с попадение на Луис Муриел. Руслан Малиновски намери 31-годишния колумбиец с удобен пас и той бе точен за 1:0 за Аталанта.

Специя успя бързо да върне равенството. Даниеле Верде напредна отлично в 30-ата минута и преодоля вратаря на гостите от Бергамо за 1:1.

През второто полувреме футболистите на Аталанта можеха пак да вземат аванс в 66-ата минута, но Жереми Бога не успя да се разпише при удара си с глава от близко разстояние. В 73-ата минута обаче Берат Джимсити изведе гостите напред за 2:1, а хърватинът Марио Пашалич оформи крайното 3:1 в 87-ата минута на двубоя.