Аталанта спечели с 4:0 първия си мач от новия сезон в Серия А. „Черно-сините“ бяха безкомпромисни при гостуването на Лече с по два гола в двете полувремена.

В средата на първото полувреме гостите пропуснаха добра възможност в 24-ата минута Давиде Запакоста стреля опасно, но топката мина покрай вратата.

В 24-ата минута Шарл Де Кетеларе стреля с глава, но Владимиро Фалконе по прекрасен начин успя да спаси вратата си. Минута по-късно топката отново се озова у Шарл Де Кетеларе, който стреля, но не уцели вратата.

Гостите поведоха в 35-ата минута. Тогава Марко Берешанини се оказа на най-доброто място и я вкара покрай десния стълб на вратата. До почивката Аталанта вкара и втори гол. Матео Ретеги засече центриране с глава и вкара в десния ъгъл на вратата.

Малко след почивката Матео Ратеги проби и падна в наказателното поле. Реферът Давиде Маса първоначално не отсъди дузпа, но след това прецени, че има нарушение и посочи бялата точка. Матео Ретеги стреля и отбеляза третото попадение в мача.

В 66-ата минута падна и третия гол. Марко Брешанини пое хубав пас и насочи топката към вратата, за да отбележи четвъртото попадение.