Аржентинският треньор на Атлетик (Билбао) Марсело Биелса извади нападателя Фернандо Йоренте и халфа Хави Мартинес от групата за домакинския мач срещу Бетис. Двубоят е от първия кръг на Примера дивисион и е насрочен за утре от 20:00 часа българско време на „Сан Мамес”.

Причината за изваждането на Йоренте и Мартинес от групата е недоволството на феновете от факта, че двамата отказаха да подновят договорите си и искат да напуснат клуба до края на летния трансферен прозорец.

Хави Мартинес е пред почти сигурен трансфер в Байерн, докато към Йоренте сериозен интерес проявява италианския шампион Ювентус. На вчерашната тренировка на баските запалянковците в Билбао нападнаха с ругатни и псувни двамата испански национали и това принуди Марсело Биелса да ги извади от групата за мача с Бетис.

„Никой не е казвал, че ще напусна, ако Йоренте и Мартинес си тръгнат. Удовлетворен съм от състава с или без Йоренте. Това е трудна ситуация, защото всички позиции са разбираеми. Йоренте е в правото си, докато клубът и феновете също могат да бъдат разбрани, като изключим начина на протест, който аз не споделям“, заяви Биелса след тренировката.