Атлетик (Билбао) елиминира драматично носителя на трофея Барселона с 3:2 след продължения и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля. Домакините на два пъти повеждаха, но каталунците изравняваха в редовното време, а в първото от двете продължения "лъвовете" получиха дузпа и я реализираха, продължавайки напред.

Баските поведоха с ранен гол на Икер Муняин (2) след центриране на Нико Уилямс. Каталунците натиснаха след гола и изравниха чрез Феран Торес (20), който се разписа за първи път с техния екип. Оскар де Маркос, Муняин и Раул Гарсия пропиляха изгодни възможности за нов домакински гол до края на първата част.

Малко след подновяването на играта вратарят на гостите Тер Щеген трябваше отново да се намесва, тъй като Нико Уилямс успешно си освободи пространство в наказателното поле и шутира. В 69-ата минута съдията си навлече гнева на феновете на "лъвовете" на "Сан Мамес", прекъсвайки атака на домакините заради засада, която не съществуваше. В момента на паса Иняки Уилямс бе в редовна позиция. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В заключителните минути на редовното време Атлетик нацели гредата. Иняки Уилямс напредна по десния фланг и отправи нещо средно между центриране и удар, а топката "кацна" на напречната греда. Секунди по-късно обаче натискът на домакините даде резултат. В 86-ата минута Иниго Мартинес се възползва от хаоса в наказателното поле на гостите и чукна топката във вратата за 2:1.

Футболистите на Шави Ернандес не се предадоха и в третата минута от добавеното време Педри изравни за 2:2 след асистенция на Дани Алвеш, който отигра акробатично топката в наказателното поле.

Шест минути след началото на първото продължение Иняки Уилямс шутира от границата пред наказателното поле и топката мина на сантиметри над напречната греда на гостите. В 105-ата минута баските получиха дузпа след игра с ръка на Жорди Алба и преглеждане на ситуацията с помощта на ВАР, а Икер Миняин (106-дузпа) не сгреши от бялата точка за 3:2.

След като в началото на първото продължение Ансу Фати напусна заради контузия, малко по-късно същото направи и Педри, а на старта на второто продължение Феран Торес за втори път прати топката във вратата на Агиресабала, но попадението бе отменено заради засада. В края напрежението се покачи, но баските спечелиха и продължават напред.