Атлетик (Билбао) е на път да пусне почти целия си втори състав в предстоящия мач с Бетес от Примера дивисион, като по този начин титулярите ще получат почивка преди финала за Кралската купа през следващата седмица.

Според вестник “Марка” днес треньорът Хоакин Капарос е работил с резервния тим при затворени врати, докато титулярният първи тим е провел нормална тренировка.
 
Според очакванията единственият футболист, който може да играе срещу Бетис през уикенда и на “Местая” за Купата е Давид Лопес, който се нуждае от практика, за да е готов преди финала. Маркел Сусаета също може да излезе срещу “зелено-белите”, но се очаква да е резерва на финала срещу Барселона.
 
Големият проблем пред Капарос за финала на Кралската купа е дали да пусне Йон Велес или Гаиска Токеро като партньор на Фернандо Йоренте в атаката на тима.
 
Очаква се групата на Ателитик (Билбао) за предстоящия мач с Бетис да бъде: Армандо, Боведа, Устариц, Ечейта, Баленсиага, Давид Лопес, Гурпеги, Адриен Гони, Дел Олмо, Йон Велес, Ечеберия, Сусаета, Мурийо, Муньос, Гармендиа и Иниго Велес.
 
Ако Устариц и Шабиер Ечейта са възстановени от контузиите си до началото на мача, то се очаква те да са титуляри в мача със “зелено-белите”./БЛИЦ