Атлетико (Мадрид) на практика изхвърли Реал от битката за титлата в Испания. Това се случи, след като "дюшекчиите" спечелиха гостуването си на "кралете" с 1:0 в среща от 26-ия кръг на Примера дивисион и вече имат 58 точки на второто място във временното класиране. Тимът на Зинедин Зидан пък остава трети с 54 пункта, на цели девет зад първия Барселона, който е и с мач по-малко.

Единственото попадение в днешната среща беше дело на Антоан Гризман, който материализира бърза атака на тима в началото на второто полувреме.  

Двубоят на "Сантиаго Бернабеу" започна с домакински натиск. В 40-ата секунда Кристиано Роналдо стреля от 20 метра, но топката мина встрани от вратата на Облак. В следващите минути играта се водеше предимно в половината на "дюшекчиите", но играчите на Зинедин Зидан така и съумяваха да създадат голови положения пред противниковата врата.

В 32-ата минута Роналдо стреля опасно от пряк свободен удар, но Ян Облак се намеси решително, избивайки с две ръце. Секунди по-късно Бензема се възползва от разбъркване в наказателното поле на госите и шутира, но топката излезе в аут.

Най-добрата ситуация за гол за Атлетико (Мадрид) дойде в 40-ата минута, когато Антоан Гризман пробва удар от дистанция, но Кейлор Навас изби с акробатичен плонж. Малко по-късно Коке опита шут от малък ъгъл, но отново стражът на "белите" бе на мястото си и спаси.

Втората част започна по прекрасен начин за "дюшекчиите", които излязоха напред в резултата. Антоан Гризман оползотвори по най-добрия начин бърза атака на своя тим и реализира в 53-ата минута след пас на Коке.

Попадението стъписа "кралете", които в следващите минути не съумяха да създадат голово положение. Едва в 68-ата минута Роналдо засече с глава центриране на Карвахал, но топката попадна право в ръцете на Облак. Малко по-късно удар на Лука Модрич беше блокиран от защитник на Атлетико, а пет минути преди края отново Роналдо пропусна да отбележи с глава. В крайна сметка до края не паднаха повече попадения и Атлетико се поздрави с трите точки.

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!