Атлетико Мадрид победи Валенсия с 3:0 в двубой от 5-ия кръг на Ла Лига и постигна втора поредна победа в шампионата. Точни за „дюшекчиите“ на „Сивитас Метрополитано“ бяха Конър Галахър, Антоан Гризман и Хулиан Алварес, като така Атлетико събра 11 точки и се изкачи на 3-ото място във временното класиране, докато Валенсия е последен с 1 точка.

Тимът на Диего Симеоне започна по-силно срещата, а в 20-ата минута Гиорги Мамардашвили направи страхотно спасяване при удар на Александър Сьорлот.

В 33-ата минута Самуел Лино получи топката в наказателното поле на Валенсия след центриране, но не успя да стреля добре.

Шест минути по-късно „дюшекчиите“ поведоха в резултата. Антоан Гризман се понесе към наказателното поле вдясно от вратата, след което върна топката към Родриго де Пол. Той пусна пас в коридор за изпуснатия от бранителите на гостите Конър Галахър, без да се колебае прати топката в мрежата на Валенсия.

Пет минути след началото на втората част гостите имаха добър шанс да върнат гола, но удар на Хави Гера мина покрай вратата.

Атлетико, от своя страна, не прости на съперника си в 54-ата минута, когато Самуел Лино свали топката с глава за Антоан Гризман и той разстреля Мамардашвили за 2:0!

В 77-ата минута Маркос Йоренте стигна до топката в наказателното поле и шутира, но уцели левия страничен стълб.

До края на мача Атлетико Мадрид затвори пространствата в защита и не позволи на Валенсия да стигне дори до почетен гол, а на свой ред вкара трето попадение. То падна в четвъртата минута на добавеното време, а негов автор бе Хулиан Алварес, който завърши контраатака на „дюшекчиите“.