Полузащитникът на Арсенал Фран Мерида ще премине в редиците на Атлетико (Мадрид) през юли, съобщава днес вестник "Ас". 19- годишният талант отдавна е в плановете на "дюшекчиите" и след като не подписа нов договор с лондончани, а сегашният му изтича в края на юни, в момента той е свободен да преговаря с други клубове. Според мадридското издание Мерида вече е подписал предварително споразумение и се е договорил с Атлетико за петгодишен контракт. Така "червено-белите" ще направят трансферен удар без да платят нито стотинка за играча, смятан за една от големите надежди на испанския футбол.

Фран Мерида подобно на друг играч на Арсенал звездата Сеск Фабрегас е продукт на школата на Барселона. С игрите си в юношеските формации на "каталунците", халфът хваща окото на Арсен Венгер, който го взима в състава си и още на 17 години дебютира за първия отбор на лондончани.

През този сезон Мерида получи предложение за 5-годишен договор от "артилеристите", който той отхвърли с надежда да заиграе в Атлетико (Мадрид). Ситуацията обяснява най-добре агентът на полузащитника Хосеба Диас:

"Мерида има заболяване, наречено "Атлетико". Срещу това не може да се направи нищо", обясни той сантиментите на 19-годишния полузащитник./ БЛИЦ