Атлетико (Мадрид) се класира за полуфиналите на Кралската купа в Испания. В мач-реванш от четвъртфиналите на турнира “дюшекчиите” обърнаха Атлетик (Билбао) с 2:1 като гости и продължават напред. Първата среща завърши 1:0 за мадридчани.

Срещата започна нещастно за гостите. Още в 14-ата минута контузия получи техният защитник Фелипе Луис и трябваше да бъде сменен от аржентинеца Инсуа. През първото полувреме баските имаха леко надмощие на терена и заслужено поведоха в 43-ата минута с гол на Ариц Адуриц. В 55-ата минута обаче Раул Гарсия изравни с удар от въздуха. В 86-ата минута щастният голмайстор на Атлетико Диего Коста излезе сам срещу стража на домакините Яго, финтира го и попари трибуните на “Сан Мамес” – 1:2. Това беше първото поражение на баските в техния храм (11-2-1). Момчетата на Ернесто Валверде бяха наредили тук 7 поредни победи.

На полуфинала тимът на треньора Диего Симеоне ще се изправи срещу Реал (Мадрид). Това ще бъде и своеобразно повторение на финала в турнира от миналата година, когато трофеят беше спечелен от Атлетико след успех с 2:1 след продължения срещу големия си съперник насред "Сантяго Бернабеу"



Купа на краля, четвъртфинали, реванши

От вторник, 28 януари:
Реал (Мадрид) - Еспаньол 1:0 (1:0)

В сряда 29 януари:

Атлетик (Билбао) - Атлетико (Мадрид) 1:2 (0:1)
Барселона - Леванте (4:1)

В четвъртък, 30 януари:
Сантандер - Реал Сосиедад (1:3)

Заб.: В скоби са резултатите от първите мачове.