Ръководството на Атлетико (Мадрид) направи и невъзможното, за да задържи Радамел Фалкао в отбора, но след края на сезона раздялата с колумбийския ас може да се окаже неизбежна. Това заяви генералният мениджър на клуба Мигел Анхел Хил Марин. Не е тайна, че "дюшекчиите" имат сериозни дългове, а евентуален трансфер на Тигъра би напълнил клубната каса.

Президентът на клуба Енрике Серезо заяви наскоро, че Радамел Фалкао е най-добрият нападател в света и не би го заменил нито за Меси, нито за Кристиано Роналдо. "В момента Фалкао е най-добрият нападател в света. Не го казвам само аз. Нито аз, нито който и да е от Атлетико би сменил Фалкао за Меси или Кристиано. Фалкао е най-добрият, много го искат, но той играе в Атлетико и ние сме възхитени от това", подчерта босът на "дюшекчиите".

"Сигурно е, че Фалкао ще остане при нас до края на сезона. Ако обаче не се класираме за Шампионската лига или пък не можем да покрием финнсовите изисквания на Фалкао, ще се наложи да го продадем. В Европа има 50 клуба с по-големи приходи от нас и едни 60 млн. евро, колкото е освобождаващата клауза в договора на колумбиеца, могат да решат проблемите ни", каза Хил Марин пред radio Cope .

Той беше категоричен, че дори и да се стигне до продажбата на Фалкао, той няма да отиде в Реал (Мадрид). Това означава, че единствените варианти пред 26-годишния голаджия биха били английските Челси и Манчестър Сити, които не крият интереса си към него.