Същинска вихрушка помете Милан на "Висенте Калдерон", където Атлетико (Мадрид) разби "росонерите" с 4:1 и заслужено се класира на 1/4-финалите в Шампионска лига. Игралите с огромно самочувствие футболисти на Диего Симеоне се забавляваха 90 минути на реванша за радост на близо 50-те хиляди свои почитатели по трибуните. Така с общ резултат 5:1 Атлетико (Мадрид) елиминира Милан, който разочарова и във важния мач тази вечер.

За изразителния успех на реванша с 2 гола за домакините се отчете звездата Диего Коща. Именно той вкара и попадението в първия мач в Италия. На "Висенте Калдерон" точни във вратата на Кристиан Абиати бяха още Арда Туран и Раул Гарсия. Капитанът Кака пък вкара за Милан.

Радостта на "дюшекчиите" е още по-сладка, като се има предвид, че класирането на 1/4-финалите е за първи път от 17 години. Aтлетико (Мадрид) ще научи името на следващия си противник на 21 март (петък). Жребият ще се тегли от 13:00 часа.

С четирите попадения тази вечер избраниците на Диего Симеоне минаха цифрата 100 по отбелязани голове за един сезон, което Атлетико (Мадрид) не беше постигал от времето на Любослав Пенев.

От своя страна Милан не успя да спаси италианската чест в надпреварата, въпреки че "росонерите" стигнаха до изравняване на "Висенте Калдерон" - 1:1, и в един момент имаха някакъв шанс да сторят чудото.

Абиати обаче беше наказан много рано. Още в 3-ата минута трибуните изригнаха. Коке центрира отдясно и голмайсторът Диего Коста акробатично с левия крак отправи неспасяем удар - 1:0. Малко след това Раул Гарсия пропусна да удвои, а първата сериозна опасност пред вратата на Тибо Куртоа се откри пред Марио Балотели в 25-ата минута. Звездата на Милан обаче стреля над вратата. Две минути след това гостите изравниха. Балотели пусна хубав пас вдясно към Андреа Поли, който центрира добре на далечната греда, където Кака засече с глава за 1:1.

Попадението на бразилеца даде криле на "росонерите" и те започнаха по-често да поглеждат към вратата на Атлетико (Мадрид). В 36-ата минута Кака можеше отново да отбележи, но този път прати топката с глава над целта. И точно когато изглеждаше, че италианците диктуват нещата на терена, Арда Туран стреля от около 20 метра, топката се отби в тялото на Адил Рами и влетя в мрежата на Абиати - 2:1.

И през второто полувреме двата отбора продължиха да играят открито и да редуват атака след атака. При една от тях капитанът на испанския тим Габи се оказа на добра позиция, но прати топката в страничната греда на вратата на Милан.

В 71-ата минута интригата в двубоя се изпари, след като Раул Гарсия с глава не остави шансове на Абиати и резултатът стана 3:1 за домакините.Веднага след това последва малшанс за "росонерите", но появилият се на смяна Робиньо нацели напречната греда от отлична позиция за гол.

Комфортният аванс не укроти "дюшекчиите", които продължиха да атакуват и дори стигнаха до четвърти гол. В 85-ата минута Диего Коста направи загубата на Милан още по-тежка, реализирайки второто си попадение в мача - 4:1.

Въпреки радостта, за Диего Симеоне има и неприятна новина от реванша. В него Раул Гарсия получи жълт картон заради който ще бъде наказан за първия 1/4-финал.


atletico.jpg милан_1.jpg
АТЛЕТИКО (МАДРИД) - МИЛАН 4:1
1:0 Диего Коста (3), 1:1 Кака (27), 2:1 Арда Туран (40), 3:1 Раул Гарсия (71), 4:1 Диего Коста (85)

(1:0 в първия мач)


Атлетико (Мадрид):
13.Тибо Куртоа, 20.Хуанфран, 2.Диего Годин, 3.Филипе Луис, 23.Миранда, 14.Габи (к), 4.Марио Суарес, 8.Раул Гарсия (72-24.Хосе Соса), 10.Арда Туран (78-11.Кристиан Родригес), 6.Коке (82-26.Диего), 19.Диего Коста
Резерви: 1.Даниел Арансубия, 12.Тоби Алдервейрелд, 22.Емилиано Инсуа, 11.Кристиан Родригес, 24.Хосе Соса, 26.Диего, 9.Давид Вия
Треньор: Диего Симеоне

Милан:
32.Кристиан Абиати, 25.Даниеле Бонера, 13.Адил Рами, 15.Майкъл Есиен (68-11.Джампаоло Пацини), 20.Инасио Абате, 16.Андреа Поли, 34.Найджъл де Йонг (78-4.Съли Мунтари), 27.Адел Таарабт (46-7.Робиньо), 22.Кака (к), 28.Урби Емануелсон, 45.Марио Балотели
Резерви: 1.Марко Амелия, 2.Матия Де Шилио, 5.Филип Мексес, 81.Кристиан Дзакардо, 4.Съли Мунтари, 7.Робиньо, 11.Джампаоло Пацини
Треньор: Кларънс Зеедорф

Мадрид, „Висенте Калдерон“
Съдия: Марк Клатенбърг (Анг)
Жълти картони: Раул Гарсия (Атлетико Мадрид); Адил Рами, Марио Балотели, Даниеле Бонера, Робиньо (Милан)


atl_milan_4_1.jpg
 

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2013/14 - ТУК
ПРОГРАМА НА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК