Атлетико Минейро спечели Копа Либертадорес за първи път в историята си, след като победи парагвайския Олимпия (Асунсион) с 4:2 след дузпи. Двама мача от финала на разменено гостуване завършиха при резултат 2:0 за домакина.
 
Централният защитник Леандро Силва вкара един гол в редовното време и вкара четвъртата дузпа за Атлетико Минейро преди халфът Матиас Хименес да удари греда при петата дузпа на Олимпия. Вратарят на бразилския тим Виктор спаси първата дузпа на гостите от Асунсион.
 
След като загуби първия мач с 0:2 преди седмица, Атлетико Минейро атакуваше от самото начало на реванша, но успя да поведе в самото начало на второто полувреме чрез Жо. Три минути преди края Леандро Силва вкара втори гол и изравни общия резултат. Гостите от Парагвай играха с човек по-малко в продълженията, след като Хулио Мансур получи червен картон в 85-ата минута.
 
Успехът на Атлетико Минейро е четвърти пореден триумф за бразилските отбори в най-престижния клубен турнир на Южна Америка. Тимът от Бело Оризонте ще играе на Световното клубно първенство през декември. Роналдиньо стана един от малкото играчи, които са печелили Копа Либертадорес и Шампионската лига. Той триумфира с Барселона през 2006 г.
 
Докато играчите на Атлетико Минейро получаваха купата и своите медали, група фенове на бразилския тим нахлуха на терена на „Ещадио Минейрао“ и опитаха да се сбият с футболистите на Олимпия. Това обаче беше предотвратено с намесата на стюардите.