Колумбийският Атлетико Насионал и аржентинският Бока Хуниорс се класираха за полуфиналите на Копа Лабертадорес.

Атлетико Насионал елиминира Росарио Сентрал след 3:1. Резервата Орландо Берио вкара третия гол на колумбийския тим в петата минута на добавеното време и така клубът от Меделин продължи напред с общ резултат 3:2.

Двубоят завърши с четири червени картона, всичките показани след изтичането на редовното време. Трима от изгонените бяха играчи на Росарио Сентрал.

Аржентинският тим, който беше спечелил първия мач с 1:0, откри резултата и на реванша с гол на Марко Рубен от дузпа в деветата минута.

След това обаче доминацията на колумбийския тим беше тотална. Носителят на Копа Либертадорес за 1989 г. изравни в добавеното време на първата част чрез Макнели Торес, а Алехандро Гера обърна резултата в полза на Атлетико Насионал в началото на второто полувреме. Играчите на Росарио Сентрал се втурнаха в атака, но бяха наказани в добавеното време на мача с гола на резервата Орландо Берио.

Бока Хуниорс елиминира уругвайския Насионал след 4:3 с дузпи. Решителното попадение от бялата точка беше на Федерико Карисо. До изпълнението на дузпи се стигна, след като и двата мача завършиха при резултат 1:1.

На реванша в Буенос Айрес Даниел Диас от Бока Хуниорс си вкара автогол в 21-ата минута, но 17 минути преди края на мача Кристиан Павон изравни резултата. Той обаче беше изгонен веднага след това, тъй като съблече фланелката си и получи втори жълт картон в мача.