Атлетико Мадрид победи Барселона с 2:0 в дербито от кръга на Примера дивисион. Тома Лемар и Луис Суарес бяха точни за шампионите, които се изравниха на върха по точки с Реал Мадрид, но градският съперник има мач по-малко. 

"Дюшекчиите" бяха отборът, който повече се бранеше, но показа висока ефективност в атака. Отборът на Куман почти през цялото време атакуваше и владееше топката, но не създаде достатъчно ситуации, а малкото такива не успя да реализира.

Атлетико нанесе своите удари още преди почивката. В 23-ата минута Феликс получи почти на тъчлинията в центъра на терена, смени посоката между двама играчи на Барселона и намери свободния Луис Суарес. Уругваецът веднага комбинира с Тома Лемар, извеждайки го зад отбраната на гостите. Лемар пое отляво и с мощен удар разстреля вратаря на Барса.

Гостите отговориха с красиво изпълнение на Филипе Коутиньо, който от границата на наказателното поле стреля от въздуха, но покрай десния страничен стълб.

Минута преди края на първото полувреме "дюшекчиите" удвоиха преднината си. Домакините организираха отлична контраатака. Жоао Феликс изведе Тома Лемар. Французинът продължи към Луис Суарес, който отблизо реализира.

Каталунците стартираха агресивно втората част и притиснаха съперника си, но в началните минути гостите не създадоха опасности пред вратата на Ян Облак. В 61-ата минути Филипе Коутиньо бе отлично изведен сам срещу вратаря на домакините. Бразилецът нанесе изстрел, но словенският страж великолепно спаси.

Гостите продължиха да мат по-голям процент притежание на топката, но това не водеше до положения пред Ян Облак.

Последната възможност се откри пред Мемфис Депай, но той не намери очертанията на вратата.

Така Барса е с едва 12 точки на 9-ото място, като в последните 8 мача във всички турнири има едва две победи.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В ИСПАНИЯ