Атлетико (Мадрид) спечели с 2:0 при визитата си в Севиля от седмия кръг на испанска Ла Лига и задълбочи кризата в андалусийския клуб.

Гостите от Мадрид излязоха напред в резултата в 29-ата минута, когато Маркос Йоренте си овладя добре топката с чудесно първо докосване и с прецизен диагонален удар я прати в мрежата на Боно.

След почивката в 57-ата минута Матеус Куня пусна към Алваро Мората, който се озова очи в очи с вратаря и с прехвърлящ удар оформи крайния резултат.

С успеха си "дюшекчиите" събраха 13 точки на петата позиция. Севиля е на 16-о място с 5 точки и е само на една над зоната на изпадащите.

В друг мач от кръга Валядолид преоткри победата след две поредни загуби, като победи Хетафе на Алфонсо Перес Колизеум с 3:2. В срещата се откроиха головете на Оскар Плано и Серхио Леон на два пъти, както и блестящата изява на вратаря Жорди Масип. Той спаси своя отбор през второто полувреме, отразявайки дузпа на Енес Юнал. Валядолид събра 7 точки и се придвижи на 15-о място, оставяйки зад себе си още пет отбора. Хетафе също има 7 и се намира точно над тях в подреждането.

Мачът беше динамичен от самото начало и доказателство за това е, че след седем минути Хетафе можеше да открие резултата с добра индивидуална игра на Енес Юнал, който елиминира четирима съперници и Масип в крайна сметка спря удара му. Десет минути по-късно, в 17-ата, централният защитник на домакините Даконам Джене събори Оскар Плано в зоната, предизвиквайки дузпа. Серхио Леон взе топката и от единадесет метра стреля ниско централно към вратата, без Давид Сория да успее да спре топката.

Хетафе не се предаде и потърси равенството, което дойде в 28-ата минута чрез Борха Майорал, който натисна добро центриране отдясно на уругваеца Мауро Арамбари и прати топката до далечната греда. Само след три минути настъпи пълен обрат, дело на Дамиан Суарес с чудесно подаване през центъра на отбраната от Домингош Дуарте. Но още преди края на първото полувреме Серхио Леон засече центриране на Кике Перес, който открадна топката от Гастон Алварес от домакините, и прати кълбото във вратата – 2:2.

Малко случайно Оскар Плано вкара за 2:3. Той се докопа до ничия топка пред границата на наказателното поле и с второто докосване я прати зад вратаря Давид Сория, за да даде нова преднина на Валядолид. Треньорът на домакините Кике Санчес Флорес опита да намери решения и вкара Мунир Ел Хадади, който спечели дузпа в 71-ата минута. Но вратарят на гостите отрази удара на Юнал и така остави победата за неговия отбор.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!