Атлетико (Мадрид) спечели с 1:0 при визитата си на Атлетик (Билбао) в епична 100-минутна битка на "Сан Мамес" от деветия кръг на испанската Ла Лига.

Още в 10-ата минута Алваро Мората получи топката в дълбочина, озова се сам срещу вратаря, преодоля го и вкара в мрежата. Реферът обаче трябваше да прегледа ситуацията с ВАР и видя нарушение на Мората срещу бранител, а това доведе до незачитане на попадението. Извън това положение през първата част зрителите наблюдаваха скучен мач без точни удари в очертанията на вратата.

Антоан Гризман (47) реализира единствения гол за гостите от Мадрид малко след почивката, след като бе намерен непокрит в наказателното поле от Алваро Мората и преодоля вратаря Унай Симон.

В 69-ата минута треньорът на гостите Диего Симеоне се наложи да направи вратарска смяна, която обаче бе съпътствана от много забавяне на играта. Ян Облак получи травма, но остана на вратата и продължи да пада на терена в продължение на няколко минути. В крайна сметка съдията се ядоса и му показа жълт картон, а Облак бе сменен с Гърбич.

Баските натиснаха накрая и можеха да получат дузпа в 88-ата минута, когато съдията посочи бялата точка за игра с ръка, но след намесата на ВАР и преглеждане на ситуацията видя, че защитникът е играл с глава и отмени решението си.

В 95-ата минута домакините имаха невероятен шанс да изравнят, но защитник на столичани спря с тяло топката, която влизаше в мрежата.

След успеха си Атлетико изпревари с 2 точки Атлетик и излезе на трето място във временното класиране.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!