Вердер записа трета поредна загуба в Бундеслигата и вече е съвсем близо до опасната зона на класирането. Тимът от Бремен отстъпи с 3:2 като гост на Аугсбург, като домакините стигнаха до успеха в добавеното време на мача.

Теодор Гебре Селасие даде аванс на „зелено-белите“ в 26-ата минута, когато завърши успешно заучено изпълнение на пряк свободен удар. Две минути по-късно Джонатан Шмид изравни, след като се оказа на чиста позиция след подаване на Раул Бобадия.

Макс Крузе възстанови преднината на гостите в 65-ата минута, когато беше точен при изпълнение на дузпа. Четвърт час по-късно Коо Джа Чеол изравни след центриране на Пол Верхег отдясно, а в четвъртата минута на добавеното време кореецът асистира за победното попадение на Бобадия.

С този успех Аугсбург събра 24 точки и излезе на десето място. Със същия актив е и Байер (Леверкузен), който има по-добра голова разлика. Вердер, който е в серия от пет поредни мача без победа, е 15-и в класирането с 16 точки, колкото има и следващият Хамбургер. Инголщад, който е в зоната на изпадащите директно от Бундеслигата, има 15 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА