Треньорът на резервния тим на Уест Хям Пол Гроувс ще води “чуковете” в предстоящия мач със Сток Сити в събота, тъй като мениджърът Аврам Грант няма да може да изпълнява задълженията си поради религиозни причини.
 
Израелският специалист ще почете празника Йом Кипур, който е известен като Ден на изкуплението. Това е най-важният ден от еврейския религиозен календар.
 
“Трябва да уважаме чуждата религия. Жалко, че Йом Кипур се пада в събота, когато е срещата ни със Сток Сити”, заяви единият от собствениците на клуба Дейвид Съливан.
 
Израелският национал Тал бен Хаим също ще липсва от състава на Уест Хям, което е тежък удар за “чуковете”, които са на дъното на класирането на Висшата лига без спечелена точка.
 
Грант винаги е почитал Йом Кипур. През 2007 г., само 36 часа, след като пое Челси, той отбеляза празника. Тогава Денят на изкуплението бе 24часа преди важния мач на “сините” с Манчестър Юнайтед.
 
Според в. “Jewish Chronicle”, Ави Коен, първият израелски футболист, играл в Англия, предизвикал буря от недоволство в родината си, когато излязъл с екипа на Ливърпул срещу Саутхемптън в деня на Йом Кипур през 1980 г.
 
Тамир, синът на Ави Коен, в момента играе за Болтън. Тимът на Мартин Петров в деня на празника гостува на Астън Вила. Тамир Коен обаче още не участвал в официален мач на Уондърърс през този сезон. Йоси Бенаюн от Челси и Декел Кейнан от Блекпул ще могат да играят за отборите си, тъй като мачовете на двата тима са в неделя./БЛИЦ