С човек по-малко Австралия обърна Оман за победата с 2:1 като гост и се доближи до класиране на турнира за Купата на Азия през 2011 г.

Халфът на Блекбърн Брет Емертън се разписа от воле осем минути преди края и донесе победата на „кенгурата”, след като домакините пропиляха няколко добри положения в Мускат.

Оман взе аванс в 17-ата минута, след като Райс Уилямс бе изгонен заради нарушение срещу Фавзи Башир в наказателното поле. Марк Шварцър спаси удара на Халифа Аил от дузпата, но футболистът на домакините не сбърка при добавката.

Оман имаше шанс за увеличи преднината си, като най-близо бяха Мохамед Албалуши и Хасам Ал Хосни, но грешките им бяха наказани от изравнителния гол на Люк Уилкшир точно преди почивката. Той с глава засече центриране на Марк Брешано.

Домакините имаха още положения за гол, но те бяха спрени от Шварцър, преди да дойде победния гол на Емертън. Австралия води в групата със седем точки от четири мача, три повече от Оман. Кувейт (три точки) и Индонезия (две точки), имат по два изиграни мача и по-късно днес се изправят един срещу друг. Първите два отбора се класират за финалния турнир на Купата на Азия в Катар./БЛИЦ