Австрия спечели с 2:0 при визитата си на Словакия в Братислава.

Кристоф Баумгартнер даде преднина на гостите с исторически гол още в седмата секунда. Попадението бе най-бързото, регистрирано в международния футбол на национално ниво. 24-годишният Баумгартнер пое топката от Михаел Грегорич, спринтира от центъра на терена, преодоля трима защитници и прати топката във вратата на Словакия за 1:0.

Според австрийската държавна телевизия ORF Баумгартнер е поставил нов световен рекорд. Гол никога не е бил отбелязван по-бързо в официален международен мач. Предишният рекорд се държи от белгиеца Кристиан Бентеке, който порази противниковата врата след 8,1 секунди в мач от квалификациите за Мондиал 2018 срещу Гибралтар.

Второто попадение на австрийците падна в последните минути на двубоя в Братислава. Андреас Вайман бе точен в 82-ата минута от близко разстояние за крайното 2:0 в полза на Австрия.

По-същото време Ейре и Белгия завършиха 0:0 в контрола, която се игра в Дъблин. Попадения липсваха, като домакините имаха шанс за трите точки, но в 26-ата минута Евън Фъргюсън не успя да реализира дузпа, отсъдена за игра с рука. 

Второто полувреме започна с добра възможност пред ирландците. Роби Брейди центрира отлично, а в наказателносто Евън Фъргюсън се извиси и стреля с глава отблизо, но прати топката над вратата.

Сами Шмодик стреля мощно в 67-ата минута от границата на наказателното поле. Ударът му обаче рикошира от защитник на Белгия и излезе встрани. Пет минути след това Тома Мюние шутира, след като получи хубаво подаване. Топката бе насочена към долния ляв ъгъл, но Келъхър се справи блестящо и спаси.

Три минути преди края на редовното време Фести Ебозели пое добре в противниковата пеналтерия. След това футболиста на домакините отправи удар, но и той бе блокиран от защитата на "червените дяволи" и Матс Селс не трябваше да се намесва.По същото време в друга контрола