Австрия спечели изненадващо с 1:0 при визитата си на Русия в Москва в среща от Група „G” на квалификациите за Евро 2016 във Франция. Марко Янко (33) вкара победния гол за австрийците, които запазиха първото си място във временното класиране с 16 точки. Руснаците остават трети с 8 точки.

Срещата започна с доминация на гостите, които можеха да поведат рано в резултата, но Кристиан Фукс в самото начало, а след това и Мартин Харник в 10-ата минута не можаха да преодолеят Игор Акинфеев. Домакините трудно създаваха голови положения пред противниковата врата. Най-доброто положение за тях бе в 28-ата минута, когато Олег Шатов шутира силно, но вратарят Роберт Алмер отрази топката.

В 33-ата минута Златко Юнузович на два пъти стреля, но защитници на Русия избиха, но топката попадна на крака на Марк Янко, който с гръб към вратата не остави шансове на Акинфеев и с ножичен удар вкара гол за гостите. Малко след това Юнузович с прекрасен пас изведе Юлиян Баумгартлингер зад защитата, но последният прехвърли не бе точен пред гола.

След почивката домакините апочнаха да действат по-активно, но пропуски направиха Алексей Миранчук с глава, Юрий Жирков със силен шут и Олег Шатов от непосредствена близост. Гостите постепенно изравниха играта и Марсел Забицер можеше да удвои в 68-ата минута, но Акинфеев спаси. До края на мача не се случи нищо интересно и гостите се поздравиха с успеха.

В друг мач от групата аутсайдерите Лихтенщайн и Молдова завършиха 1:1 във Вадуц. Сандро Визер (21) даде преднина на домакините, а Георге Богиу (44) оформи крайния резултат малко преди почивката. След равенството Лихтенщайн е на предпоследното пето място с 5 точки, а Молдова е на дъното само с 2 точки.

Група "G"
19:00 часа Лихтенщайн - Молдова 1:1
1:0 Сандро Визер (21), 1:1 Георге Богиу (44)

19:00 часа
Русия - Австрия 0:1
0:1 Марк Янко (33)