Австрия срази европейския шампион Италия с 2:0 в контролна среща, която се игра на стадион "Ернст Хапел" във Виена и бе последна за двата тима тази година, след като не успяха да се класират за Световното първенство в Катар. За италианците това е втори пореден Мондиал, на който не участват след този в Русия през 2018 година.

Домакините имаха възможност да вкарат и повече от два гола на „скуадра адзура“, а италианците създадоха своите положения в последните 20 минути.

Ксавер Шлагер (6) преодоля вратаря Джанлуиджи Донарума още в началото след асистенция на Марко Арнаутович и брилянтен удар за 1:0. Само няколко минути по-късно резултатът можеше да стане и 2:0. Арнаутович проби, поднесе топката към Джуниър Адаму в наказателното поле, той стреля, но изпрати топката встрани от вратата.

В 31-ата минута Адаму получи нов добър пас, стреля добре, но топката се удари в левия стълб на вратата. Скоро след това Давид Алаба (36) изпълни страхотен пряк свободен удар от сериозна дистанция и вкара за 2:0. Две минути по-късно Марсел Забицер пропусна добра възможност, след като Донарума отрази удара му.

След почивката домакините намалиха оборотите, но въпреки това в 49-ата минута Донарума спаси удар с глава на Щефан Пош. 

В 70-ата минута Джакомо Распадори бе близо до намаляването на изоставането за гостите, но Хайнц Линдер спаси. Десет минути след това пропуск направи и Федерико Киеза, който овладя добре топката в наказателното поле, освободи си пространство и стреля, но над вратата.

Така европейският шампион завърши годината с поражение и ще гледа Световното от Катар по телевизията.