Австрия се класира за Евро 2024 в Германия, след като надделя с минималното 1:0 в гостуването на Азербайджан. Единственото попадение в двубоя беше от дузпа на Марсел Забитцер в 48-ата минута. 

Австрийците станаха осмият отбор, който си гарантира участието на европейското първенство. Селекцията на германеца Ралф Рангник събра 16 точки (от 7 мача). Лидерът Белгия също е с 16 (от 6 двубоя), а тази вечер домакинства на Швеция (6 т.), който вече няма шанс да си осигури участие на първенството на Стария континент. Така шведите за първи път няма да участва на европейско първенство от 1996 г. насам.

При гостуването в Баку австрийците бяха по-активни от съперника, а преди почивката не падна гол.

Две минути след началото на второто полувреме гостите получиха дузпа за игра с ръка на Рахил Мамадов. Зад топката застана Марсел Забитцер. Играчът на Борусия (Дортмунд) не остави шансове на Шахрудин Магомедалиев и порази целта - 0:1. 

В 50-ата минута Кристоф Баумгартнер пропусна да удвои. В добавеното време нападателят на гостите Гуидо Бургщалер получи два жълти картона за две минути и беше изгонен. Това обаче не попречи на австрийците да победят и да започнат да празнуват класирането на Евро 2024.

АЗЕРБАЙДЖАН - АВСТРИЯ 0:1
0:1 Марсел Забитцер (48-дузпа)