ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!  

Манчестър Юнайтед срази у дома Евертън с 3:1 в първия мач от третия кръг на турнира за Купата на Англия - ФА Къп, записвайки седма поредна победа във всички състезания и продължавайки в следващата фаза на тази надпревара. Антони (4) даде ранен аванс на домакините, а Конър Коуди (14) бързо изравни. В 52-ата минута обаче Коуди реализира и в собствената си врата. В 75-ата минута ВАР не зачете гол на Доминик Калвърт-Люин заради засада, а в последните секунди Маркъс Рашфорд (90+7-дузпа) оформи крайния резултат, разписвайки се в пети пореден двубой.

Мачът на „Олд Трафорд” започна вихрено и "червените дяволи" поведоха още в 4-ата минута, когато Антони реализира във вратата на „карамелите” при една от първите възможности, а асистенцията за гола бе на Маркъс Рашфорд.

В 13-ата минута Евертън бе много близо до изравняване, но късметът обърна гръб на гостите. Демарай Грей получи пред наказателното поле на Юнайтед, нагласи топката на десния си крак и стреля мощно към вратата, но топката рикошира в десния страничен стълб и в тялото на вратаря Де Хеа, за да излезе в корнер. Секунди след това Де Хеа направи кошмарна грешка и топката премина през краката му, а Конър Коуди я прати в мрежата за 1:1.

Домакините отвърнаха със страхотна контраатака, в чиято основа бе Маркъс Рашфорд. Той изведе Марсиал в наказателното поле и нападателят стреля много силно, но Пикфорд изби в корнер. До края на полувремето Ериксен и Рашфорд направиха пропуски и не успяха да дадат преднина на Манчестър Юнайтед.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Няколко минути след почивката мениджърът на гостите Франк Лампард трябваше да направи принудителна смяна в състава си, след като Алекс Айоби получи тежка контузия в глезена и не успя да продължи срещата. Веднага след това Евертън инкасира втори гол, дело отново на Конър Коуди, но този път в грешната врата след пробив и центриране на Маркъс Рашфорд.

В 63-ата минута "карамелите" бяха близо до изравняването, но Де Хеа спаси с крак удар на Шеймъс Коулман от малък ъгъл, а Миколенко не успя да направи добавка. Веднага след това Бруно Фернандеш шутира от дистанция, но със сетни усилия Пикфорд изби над вратата. В 75-ата Евертън организира контраатака и Демарай Грей асистира за гол на Доминик Калвърт-Люин, но той не бе зачетен след преглед с ВАР заради тънка ситуация за засада.

В 89-ата минута Рашфорд изпълни пряк свободен удар, но изстрелът му бе майсторски отразен от Пикфорд, който успя да докосне топката и да я отклони над вратата. В последите секунди от добавеното време домакините получиха дузпа за нарушение срещу Алехандро Гаранчо в наказателното поле, а Маркъс Рашфорд оформи крайния резултат с удар от бялата точка. Така Манчестър Юнайтед се класира за четвъртия кръг на надпреварата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!