Англия завърши 1:1 при визитата си на Северна Македония в Скопие и приключи група C на квалификациите за Евро 2024 с шест победи и две равенства. „Трите лъва“ вече си бяха осигурили класирането и първото място още преди два кръга, като имаха нужда само от точка, за да са сигурни, че ще попаднат в първа урна за жребия за групите на европейското първенство. Те я постигнаха благодарение на автогол на Яни Атанасов в 59-ата минута. Преди това домакините бяха повели в 41-ата минута на първото полувреме с гол на Енис Барди, направил добавка след пропусната от него дузпа.

В 14-ата минута удар на Деклан Райс от границата на наказателното поле срещна гредата, а секунди след това Оли Уоткинс също имаше добър шанс, след като бе оставен сам и стреля с глава, но не успя да насочи топката във вратата. В средата на полувремето Хари Магуайър първо подари топката на Миовски, който продължи веднага към Елмас. Футболистът на Наполи влезе в наказателното поле, а след това бе изблъскан в гръб от Магуайър. Елмас падна и домакините поискаха дузпа, но такава не последва.

Северномакедонците все пак получиха дузпа в 41-вата минута, когато Рико Люис разпери много ръцете си и удари с лакът в лицето Миовски, въпреки че преди това игра с глава за топката. Реферът първоначално не отсъди наказателен удар, но ВАР се намеси и го призова да прегледа повторение, след което той посочи бялата точка. Енис Барди изпълни наказателния удар и Пикфорд изби, но след това капитанът на домакините сам направи добавка за 1:0.

Първият точен удар за англичаните дойде в добавеното време на първата част, когато Рико Люис шутира, но не затрудни стража на домакините.

Две минути след началото на втората част Грийлиш прати топката във вратата на домакините след асистенция на Букайо Сака. След намесата на ВАР обаче попадението бе отменено заради засада. В 58-ата минута в игра за „трите лъва“ се появи Хари Кейн и с първото си докосване той изигра ключова роля за изравняването на резултата. Нападателят засече с глава центриране на Фоудън от корнер, топката рикошира в Яни Атанасов и в крайна сметка попадението бе записано като автогол за 1:1. В 88-ата минута северномакедонците можеха да стигна до победата, но удар на Серафимов с глава премина на сантиметри над напречната греда.

В крайна сметка Англия и Италия се класират като първи и втори в група С, като "скуадрата" изпревари Украйна само заради по-добрите си показатели в директните двубои. Северна Македония завършва на четвърто място с осем точки, а Малта остана на дъното без нито една точка.

Група C
Северна Македония – Англия 1:1

1:0 Енис Барди (41), 1:1 Яни Атанасов (59-автогол)

Украйна – Италия 0:0