Съперникът на Лудогорец в Лигата на конференциите Андерлехт завърши 1:1 като гост на Брюж в дербито на белгийската Юпилер лига.

Каспер Нилсен изведе Брюж напред в резултата с 68-ата минута, след като бе изведен зад защитата на гостите и с прецизен удар в левия долен ъгъл на вратата се разписа. В 80-ата минута Андерлехт стигна до равенството, след като Брендън Макеле от „синьо-черните“ си вкара автогол  при желанието си да изчисти топката при опасна атака на съперника.

В самия край на първата част попадение на Нао Ланг от Брюж не бе зачетено заради положение на засада при консултацията на съдията със системата ВАР.

Въпреки точката в дербито Андерлехт остана на незавидното 11-о място в класирането с 24 точки. Брюж е на 4-а позиция и не е загубил шансове да се бори за място в Шампионската лига. В следващия кръг Андерлехт приема Зулте Варегем у дома в сряда (18 януари) от 21:45 часа.

Лудогорец посреща Андерлехт на 16 януари от 22:00 часа на „Хювефарма Арена“ в 1/16-финалите на Лигата на конференциите, като реваншът е седмица по-късно в Брюксел.

Съставът на Андерлехт: Барт Вербругер, Микаел Мурило, Зено Дебаст, Ян Вертонген, Килиан Сардела, Маджид Ашимеру, Амаду Диавара, Кристиан Арнстад, Яри Вершер, Франсис Амазу, Фабио Силва.