Интер продължава пропадането си. "Нерадзурите" отстъпиха при визитата си на Саутхемптън с 1:2 в мач от група К на Лига Европа. По този начин италианският гранд остана на последното място във временното класиране само с 1 точка. Лидер е Спарта (Прага) с 9 т, пред "светците", които са със 7, а трети е Апоел Бер Шева (4).

Водени от временния си треньор Стефано Веки "нераудзерите" започнаха добре на "Сейнт Мерис" и поведоха в 33-ата минута с гол на Мауро Икарди. Саутхемптън обаче упражни силен натиск към противниковата игра в търсене на изравнителен гол. Усилията на "светците" можеха да се увенчаят с успех секунди преди почивката, но Душан Тадич пропусна дузпа.

През второто полувреме грешките в отбраната на Интер зачестиха и логично се стигна до 64-ата минута, когато Върджил ван Дайк опъна мрежата зад Самир Ханданович за 1:1. Само 5 минути по-късно японецът Нагатомо отклони едно центриране в собствената си врата - автогол, и дари победата на Саутхемптън с 2:1.

В другия мач от групата Спарта се наложи в чешката столица над Апоел Бер Шева с 2:0. Бен Битон от гостите си вкара автогол в 23-ата минута, а в 38-ата опитният Давид Лафата покачи на 2:0.



РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА