Лео Меси е най-добър футболист, а Хосеп Гуардиола – треньор според читателите на авторитетното списание “Уърлд Сокър”. Представителите на Барселона печелят призовете със сериозна преднина.

При играчите Меси, който е номер 1 и през 2009-а, събира 60 процента от гласовете. Втори остава Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид) с 9.3 процента, а на третата позиция се нарежда победителят от миналата година Шави (Барселона) със 7.6 процента. Тримата ще спорят и за “Златната топка”, която ще бъде връчена в началото на следващата година.

Гуардиола печели при треньорите, след като изведе каталунците до титла в Испания и триумф в Шампионската лига. Втори остава Оскар Табарес, който вдигна Копа Америка като селекционер на Уругвай, а трети е Сър Алекс Фъргюсън (Манчестър Юнайтед).

Отбор на годината е Барселона, който днес се класира за финала на Световното клубно първенство. Най-добрият млад футболист е Неймар от Сантос, който ще може да покаже качествата си в спорта за титлата от клубния шампионат срещу испанския тим.

Списание “Уърлд Сокър” се издава в Англия и е насочено към световния футбол.