Кристиано Роналдо вкара два гола за Реал (Мадрид) при победата с 5:0 над Леванте в мач от 8 кръг на Примера дивисион. Така той вече има 15 попадения от началото на сезона и подобри 71-годишен рекорд.
 
Предишното най-добро постижение – 14 гола в първите 8 мача от началото на сезона, беше притежание на легендарния нападател на Овиедо Естебан Ечевария.
 
Ечевария подписва с Овиедо през 1942 г., за да замени друга клубна легенда – Лангара. Още във втория си сезон той вкарва 25 попадения в 21 срещи, като 14 от тях реализира в първите 8 мача от сезона. До вчера това беше рекорд на Примера 19.jpgдивисион. Любопитното е, че през въпросния сезон (1943/44) голмайстор става Мундо с 27 гола.
 
Заради реализаторските си умения Ечевария е можел да се превърне в един от най-добрите играчи на своето време, но го сполита нещастен инцидент в началото на 1944/45. Докато отива на арената за борба с бикове в Овиедо, нападателят е блъснат от кола. Заради инцидента той известно време не може да играе футбол и дори е на път да прекрати кариерата си.
 
Все пак успява да се завърне в игра и дори е част от състава на Овиедо, който на 21 декември 1947 г. Побеждава Реал (Мадрид) със 7:1. Още повече, че в този мач Ечевария вкарва пет гола.