Шампионът Аякс разби у дома вечния си съперник Фейенорд с класическото 3:0 в дербито от 18-ия кръг на холандската Ередивизи и се изравни по точки с втория в подреждането ПСВ Айдховен.

18-годишният датски нападател Виктор Фишер (7, 40) вкара два гола през първото полувреме, а неговият сънародник и звезда на гранда от Амстердам Кристиан Ериксен (62) оформи класическото изражение на резултата. Две минути след това Аякс остана с човек по-малко на терена, след като Рикардо ван Рейн получи втори жълт и съответно червен картон заради извършено нарушение за дузпа. Лекс Имерс обаче пропусна от бялата точка и не можа да намали изоставането на гостите от Ротердам.

В края на мача покривът на „Амстердам Арена” започна да пропуска сериозно количество вода под натиска на непочистения сняг. Въпреки това, мачът се доигра.

В други две срещи от този кръг Грьонинген падна у дома от Утрехт с 0:2, аутсайдерът Вилем II и Адо Ден Хааг поделиха точките след 1:1 на стадиона в Тилбург, а Рода надви НЕК Ниймеген с 2:0.

Лидер във временното класиране е Твенте с 41 точки, пред ПСВ Айндховен и Аякс с по 40 пункта. Фейенорд е на четвърта позиция с 37 точки.
112_5.jpg