Финалистът в Лига Европа Аякс изрази своето състрадание към жертвите и ранените след терористичния атентат в Манчестър. След експлозия в зала "Манчестър Арена" по време на концерт на американската изпълнителна Ариана Гранде по потвърдени данни са загинали 22-ма души, а още около 60 човека са ранени.

„От Амстердам с любов към Манчестър. Нашите мисли са за жертвите и всички техни близки”, написаха от холандския гранд на официалния си профил в „Туитър”. Грандът от Амстердам играе утре срещу Манчестър Юнайтед във финала на турнира Лига Европа в шведската столица Стокхолм от 21:45 часа българско време.

По-голяма част от футболистите на Манчестър Юнайтед са шокирани от новините за атентата и изразяват своето съчувствие чрез социалните мрежи.

„Моите мисли и молби са с всички засегнати след нападението над този красив град. Ние сме заедно в тези тъмни часове”, написа халфът Джеси Лингард.

„Напълно шокиран съм да чуя новината тази сутрин. Мислите ми са с всички близки на загиналите и се моля за онази в болниците”, сподели пък друг от полузащитниците на тима Ашли Йънг.

„Не мога да повярвам какво се случи през изминалата нощ. Моите мисли са с всички засегнати”, пише Дани Блинд.

„Ужасяваща новина тази сутрин. Мислите и молбите ми са за всички засегнати”, написа капитанът на отбора Уейн Рууни.