Евентуалният бъдещ съперник на Левски (София) в турнира на УЕФА Лига на Конференциите постигна убедителна победа със 7:0 над някогашното величие от ГДР Локомотиве (Лайпциг) и го елиминира в първия кръг на турнира за Купата на Германия. В първите 60 минути играчите на Локомотиве (Лайпциг) се държаха достойно и бяха пуснали само един гол. Но в последния половин час бяха наказани шест пъти, като по два гола вкараха Джесик Нганкам (76, 87) и Ерик Жуниор Ебимбе (73, 90+1), а по един добавиха Рандал Коло Муани (37), ветеранът Марио Гьотце (58) и Омар Мармуш. (66)

Напред продължава и Волфсбург, който се справи с романтичния тим на еврейската общност в Берлин – Макаби (Берлин). "Вълците" сразиха играещия в петото ниво (Регионал Лига Север) отбор с 6:0. Лукас Нмеча откри резултата, а Тиаго де Мело Томас добави още две попадения през втората част. Кайзерслаутерн попиля Рот Вайс (Кобленц) с 5:0, а Фрайбург пестеливо мина през Оберахерн с 2:0. Фортуна (Дюселдорф) се справи с 3:1 като гост над Илертисен от четвърта лига.

Завърналият се в Трета лига Унтерхахинг изненадващо отстрани Аугсбург от елита на Германия с 2:0, а Хамбургер ШФ се нуждаеше от продължения, за да победи с 4:3 Рот Вайс (Есен), също от трета лига. Победата на Хамбургер ШФ дойде в 117-ата минута благодарение на гола на унгарския полузащитник Ласло Бенеш.

Рот Вайс (Есен) на три пъти изравняваше, за да стане 3:3 в 83-ата минута. Иначе Хамбургер ШФ за последно е спечелил купата на страната през 1987-а година и като един от най-старите и традиционни клубове има сериозна фенска подкрепа. Те обаче изпаднаха от Бундеслигата през 2018-а година и вече пет години не са се върнали. През последните два сезона играха плейофи, но бяха спрени от Херта (Берлин) и Щутгарт съответно.

Новаците от Хайденхайм също отиват в следващия кръг, разбивайки Рощокер ФК с 8:0. По два гола вкараха Тим Клайндийст и Марвин Пирингер.

Вчерашните мачове от турнира, в който големите клубове от Бундеслигата гостуват на доста скромни съперници, бяха засенчени от скандал. Оказва се, че Германският футболен съюз (ГФС) започва разследване по оплакването на нападателя Юлиян Грийн от Гройтер Фюрт, който е бил обиждан на расистка основа от феновете на третодивизионния Халешер ФК.

Стадионът на Халешер е бил пълен на 95 процента, но Грийн е напълно убеден, че е чул обиди от публиката. Говорителката на отбора от Хале (Източна Германия) Лиза Шопе заяви, че започват разследване по въпроса.